14 november 2011

Spelferd i sør: Münster


Hot Jazz Club er namnet på ein klubb i Münster. Det tok omlag 6 timar i turnébilen å komma seg dit frå Herrenwies. Søndag er trailerfridag på Autobahn. Det er forbudt med all transport av varer forutan matvarer og dyr! Behageleg å forflytta seg nesten 600 kilometer altså. Det går fort og jamnt. Og transportmiddelet er vel litt større enn ein bil. Også iår leiger vi stor blå turné-van av Higway Tiger i Berlin, med god plass til folk og utstyr. Iår dreg vi på eigen PA i tillegg til backline, så det er nokså fullt. PA´en kom godt med på Turning Point og me vil komma til å trenga den seinare i veka.
Hot Jazz Club hadde hatt mange oppegåande musikantar på besøk. Bakrommet var dekorert med plakatar av kjende amerikanske saksofonistar og gitaristar og programmet for November var ei fin blanding av utanlandske namn som saksofonistane BIll Evans og undertegna, samt ein god del tyske og europeiske jazz, blues og funk namn. Oppegåande folk som dreiv klubben. Det merkar ein fort. I det ein stig inn døra. Det kjennes forresten ut som om ein har vore på arbeid ei stund etter så lang biltur. Ein blir sliten av det. Sjølv om ein ikkje lear seg stort. Det hjelp jo ikkje at ein har med joggesko når ein ikkje får tid til å bruka dei! Men eg skal - i løpet av denne turnéen også. Eg var svært nøgd ifjor med å ha jogga fem av ti turnedagar. Det hjelp både psykisk og fysisk
Litt mørbanka og stiv går ein så igang med rigg og lydprøve. Me hadde litt knapp tid til dørene opna men kom fint imål. Herleg å rigga på ein scene med lys og varme - og lyden sat som eit skot. Klare.
Ikkje utsolgt hus der men igjen: eit fantastisk engasjert og lyttande publikum som var der frå første stund. Me løfta taket - kanskje særleg i sistesettet. Eg følte det begynte å ligna noko :-) Solid langvarig applaus. Ekstranummer. Klapping igjen. Bukking og speling! Me heldt det gåande i to timar og det er nok. Bra CD-salg etterpå og kommentaren: «I hope you never will stop making Norwegian style in your music. Don´t do as (a name).......... that has started to copy america. It is so boring», tok vel kaka. Løfta kvelden enno eit hakk. Rett i bilen etter litt mat. Natti natti stuptrøytt og skulle tidleg opp.