02 desember 2008

fine fjell og felefar


Her er nokre bilder frå forrige veke. På tur til Lødingen var det vel? Hadde ein fin biltur då - sjølv om det som kjent blir veldig fort mørkt her. Idag i Narvik skumra det i eitt-tida og det er mørkt halv tre. I morgonlys og skumring skjer det mykje flott på himmelen. Det går jo ikkje frå lyst og rett til svart. Grenseområder interesserar meg - som kjent.


Og slik ser det ut når me har rigga oss til - enkelt og greit! Spelar nokre konsertar heilt akustisk, nokre med ein høgtalar for å få løfta hardingfela og nokre med full rigg som betyr to høgtalar, mixar og ein sub - der alle instrumenta er mikka opp. Idag spelte me for 190 ungdommar i Ankeneshallen. Det var ein fin gjeng som lytta iallfall - og ikkje lot kjeften gå. Fint å spela for dei - men slike hallar er ikkje mitt favorittlokale. Betre med denne storleik - som på bildet.

Og her stemmer felefar fela til bestefar min :-) Kelly frå statane heng på veggen bak. Det var jo nokså morosamt. Me spør klassane på førehand om dei har lyst å tegna store bilder av ei hardingfele som me kan bruka som dekorasjonar. Så langt på denne runden er det ingen som har gjort det. Her har ein lærar vore på nett og printa ut eit visst tal posters av ei hardingfele og Loretta Kelly. Litt av eit "bakteppe". Og me hadde ein veldig fin konsert på Lødingen skule. Dei var heilt med!